Main Menu

Μηνύσεις κατά αντιεμβολιαστών κατέθεσε ο Μητροπολίτης Δράμας

Στα δικαστήρια για «ψεκ» αναρτήσεις σε σελίδα στο Facebook θα λύσουν τις διαφορές τους μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρους τους ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος και δυο Δραμινοί αρνητές του κορωνοϊού και των εμβολίων, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ τον πέρασαν γενεές δεκατέσσερις, προσπαθώντας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις σε βάρος του.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr o δικηγόρος του Μητροπολίτη, Χρήστος Παπαθεοδώρου, οι εγκλήσεις αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων:

«Μετά τις εγκλήσεις που καταθέσαμε η διαδικασία προχώρησε ταχύτατα με αποτέλεσμα η αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τα δυο αυτά άτομα, τα οποία ανήκουν σε ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών που υπάρχουν εδώ στη Δράμα. Τα προφίλ τους ήταν αληθινά και όχι  ψεύτικα. Οι αναρτήσεις ανέβηκαν σε μια ομάδα της Δράμας στο Facebook. Εκεί γράφτηκαν δυο σχόλια, όπου στο ένα λεγόταν πως ο Μητροπολίτης αρνήθηκε να ενταφιάσει άτομα που είχαν πεθάνει από covid, ενώ σ ένα από τα σχόλια κάποιος άλλος τον αποκαλούσε πουλημένο, μασόνο, αντίχριστο».

Η Εισαγγελία αποφάσισε η διαδικασία να οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο και άφησε ελεύθερους τους δύο πολίτες.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δράμας ανέφερε:

«Προ τριών ημερών περίπου, περιήλθε σε γνώση μου ότι μέσω του διαδικτύου κάποια πρόσωπα διέσπειραν ψεύδη για το πρόσωπό μου. Όχι αυτά τα κατά χιλιάδες, που διακινούνται την περίοδο αυτή της πανδημίας, για τα οποία και ανεχόμεθα και συγχωρούμε τους Χριστιανούς. Το ένα από μία κυρία έλεγε ότι ο Μητροπολίτης Δράμας απηγόρευσε να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid. Με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος εις την κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω δε από το σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως, κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου, “ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος”. Εξετόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν Επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος.

Κατευθύνθηκα εις το αστυνομικό τμήμα της Δράμας. Κατέθεσα μηνυτήριο αναφορά. Η Αστυνομία εκινήθη ταχύτατα. Συνελήφθησαν οι άνθρωποι αυτοί. Και εντέλει αφέθησαν ελεύθεροι. Δεν ξέρουμε πότε θα οριστεί δικάσιμος. Παραπέμπεται, δηλαδή, το θέμα στις καλένδες και παραμένει ο διασυρμός του προσώπου μου. Δεν υπάρχει για κληρικό μεγαλύτερη κατηγορία από αυτήν την τριπλή, την οποία, συγγνώμη, αποπτύω μετ’ αγανακτήσεως και λυπούμαι πάρα πολύ για την αντιμετώπιση την οποία έτυχα.

Γνωρίζουν όλοι πόσο υπεύθυνη στάση κρατήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεχιστεί η διαδικασία, καθώς οι 2 πολίτες ζήτησαν συγγνώμη, ο Σεβασμιωτάτος κ. Παύλος σημείωσε: «Η μήνυσις θα προχωρήσει. Τι θα πει; Κάψε με Γιάννη, νίψε με να αγιάσω; Πώς θα γίνει; Με ένα συγγνώμη τελειώνουμε; Θα γίνει η διαδικασία και μετά να μιλήσουμε και για τη συγγνώμη. Ειδάλλως δεν επέρχεται και η συνέτιση στους ανθρώπους αυτούς».