Main Menu

Top Menu

17 June 2026
loader-image
Ξάνθη, GR
1:42 μμ,
24°C
63 %
Wind Gust: 3 mph
Clouds: 100%
Sunrise: 5:47 am
Sunset: 8:55 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
loader-image
Ξάνθη, GR
1:42 μμ,
24°C
63 %
Wind Gust: 3 mph
Clouds: 100%
Sunrise: 5:47 am
Sunset: 8:55 pm
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Εκτός ελέγχου τα κουνούπια στον Δήμο Νέστου – Επείγουσα κραυγή απόγνωσης των πολιτών!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

KOINΟΠΟΙΗΣΗ:

1)ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

2)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

3)ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

4) ΕΟΔΥ

​Η κατάσταση με τα κουνούπια στον Δήμο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η διαβίωση είναι πλέον ανυπόφορη και η δημόσια υγεία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.
​Τι καταγγέλλουμε:
​Αναποτελεσματικότητα: Παρά τις υποσχέσεις, οι όποιες ενέργειες είναι αποσπασματικές και δεν επαρκούν.

​Καθυστερήσεις: Η κεντρική προκήρυξη της Περιφέρειας δημοσιεύτηκε μόλις τον Απρίλιο του 2026, δημιουργώντας κενό στην κρίσιμη φάση της προνυμφοκτονίας.
​Αποτυχία μέτρων: Ακόμη και με ενεργές συμβάσεις τα προηγούμενα έτη, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά χαμηλό.
​Ιστορικό αμέλειας: Το 2025 ζητήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά ένα έτος μετά, δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.
​ Η υγεία μας σε κίνδυνο:
Παιδιά και ευπαθείς ομάδες εκτίθενται καθημερινά στον κίνδυνο εγκεφαλίτιδας και του ιού του Δυτικού Νείλου. Είναι αδύνατο πλέον να σταθούμε σε εξωτερικούς χώρους.

​ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ:
✅ Κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
✅ Κατεπείγοντες αεροψεκασμούς και εντατικές επίγειες δράσεις.
✅ Επανεκτίμηση των μεθόδων και των σκευασμάτων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.
✅ Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και παράβασης καθήκοντος.

​Η παρούσα επιστολή αποτελεί επίσημη αναφορά για την προστασία της ζωής των κατοίκων.